На Львівщині під час кесаревого розтину померла жінка

75067-
Фото ілюстративне

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила директорка депаратменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак.

Вона повідомила, що трагедія сталася 28 грудня у Жидачівській центральній районній лікарні. Зараз лікарі боряться за життя немовляти. «У нас трагедія.  28.12.28 під час операції кесаревого розтину померла молода жінка, - написала Ірина Микичак. - Осиротіло троє дітей. Одне з них, новонароджене маля, у реанімації ЛОДКЛ ОХМАТДИТ».

Ірина Микичак також у дописі попросила вибачення за те, що "не змогла запобігти біді": «Мені дуже прикро. Прошу вибачення, що не змогли запобігти біді. І щиро співчуваємо рідним. Перед трьома дітьми-сиротами немає виправдань ні у кого».

Також чиновниця попросила утриматися від передчасних висновків, адже вчора у ЗМІ поширилася інформація про те, що смерть породіллі начебто приховували від поліції. Зокрема, у своєму дописі на це вказала голова громради при СБУ, телеведуча Галина Янко. Пані Янко у своєму дописі зауважила:  «І той факт, що лікарня пробувала приховати інформацію перед поліцією, бо тільки пару годин тому ми з полцією виявили даний факт, і розтин відбувся приховуючи від правоохоронців дану смерть, не може не вплинути на кваліфікацію злочину».

Водночас, директорка ДОЗ ЛОДА заявила, що інформацію не приховують: «Ніхто нічого не приховує. Як, зрештою, і не приховували у інших випадках. Проте, прошу усіх утриматись від передчасних висновків. Прошу не звинувачувати, не поширювати чуток. П/а дослідження проводять фахівці кафедри і патанатомічного бюро, - написала Ірина Микичак. - З ними завжди консультується судмедекспертиза. За попереднім висновком причиною смерті є "ускладнення анестезії під час родорозрішення". Детальний опис буде у протоколі. Все зафотодокументовано, ще має бути патогістологічні дослідження ... Вважаю, що бригада чергових лікарів до остаточного встановлення усіх обставин і причин смерті роділлі має бути відсторонена від медичної практики. І такий наказ буде видано в районі».

Ірина Микичак додала, що за фактом буде призначене службове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: