У Львівській митниці розповіли про знакові події 2018 року (фото)

20161230112538
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Львівська митниця ДФС підбила підсумки своєї діяльності у 2018 році.

Січень

З 01 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» від 7 грудня 2017 року №2245-VIII . Перед пунктами пропуску «Шегині – Медика» та «Рава – Руська-Гребенне», а також у с.Роснівка (близько 10 км. перед пунктом пропуску «Краковець –Корчова») тривають акції громадян щодо невдоволення змінами в оподаткуванні митними платежами товарів, які переміщуються через митний кордон України громадянами, а також інші зміни в законодавстві, які набрали чинності 01.01.2018 року.

Лютий

Працівники Львівської митниці ДФС вилучили рекордну кількість валюти
У ніч на 27 лютого в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Краковець – Корчова» під час митного контролю легкового автомобіля працівники Львівської митниці ДФС спільно з співробітниками ГУ ДФС у Львівській області у салоні автомобіля в сумці серед особистих речей виявили 90 тис. фунтів стерлінгів, 1600 доларів США та 72 200 польських злотих.

Березень

Працівники Львівської митниці ДФС виявили видання Т.Шевченка «Кобзар» та продекламували вірші поета

Працівники Львівської митниці ДФС під час митного контролю в подорожній сумці виявили видання 1907 року випуску – одне з перших на той час повних видань «Кобзаря». Його та ще 63 предмети з ознаками історичних та культурних цінностей намагався вивезти за межі України наш співвітчизник 1986 року народження родом з Дніпропетровщини.

Невдовзі цей «Кобзар» передали на зберігання до однієї з бібліотек Львова, де йому буде забезпечено фахову реставрацію, наукове опрацювання, фізичне зберігання та удоступнення для користувачів.

Квітень

Працівники Львівської митниці ДФС передали представникам Національної поліції понад 2 тисячі одиниць зброї та боєприпасів.

Свого часу цю зброю та боєприпаси вилучили працівники Львівської митниці ДФС під час незаконного переміщення через митний кордон України. Серед переданих: гладкоствольні нарізні мисливські рушниці, карабін, луки, арбалети, ножі, патрони, гільзи, основні частини та деталі до вогнепальної гладкоствольної та нарізної зброї (стволи, магазини, ців’є, спускові колодки з курком, затвори в зібраному стані) тощо.

Травень

Працівники Львівської митниці ДФС передали музеям стародавні ікони
Найдавнішими і найціннішими є ікони ХVIII ст Богородиця с з дитям та преподобного Олександра Свірського 1794 року виготовлення.

Червень

Працівники Львівської митниці ДФС привітали дітей зі святом
01.06.2018, у День захисту дітей працівники митного поста «Рава-Руська» завітали до учнів місцевої школи інтернату. Окрім дитячого свята нагодою стало відзначення учасників конкурсу на кращий малюнок з митної та податкової тематики.. Усі учасники конкурсу відзначені подарунками, а переможці окрім цього будуть нагороджені спеціальними грамотами та медалями.

Липень

У Краковці в автомобілі громадянина Румунії митники виявили майже 8 кг екстазі
Це рекордна за останні два роки партія контрабанди психотропних таблеток

Серпень

Працівники Львівської митниці ДФС вилучили понад 2 тонни тютюну для кальяну
16.08.2018 року в пункт пропуску «Краковець – Корчова» (Львівська миитниця ДФС) смугою руху «червоний коридор» з Республіки Польщі в Україну заїхав транспортний засіб «VOLKSWAGEN CRAFTER» з причіпом, під керуванням громадянина Російської Федерації.

Під час митного огляду в багажному відділенні автомобіля та причепа, митники виявили незаявлений за встановленою формою 2004 кг. тютюну для кальяну в асортименті (країна виробництва ОАЕ). Товар був розфасований у поліетиленові упаковки вагою 1 кг. Загалом було 2004 упаковки.

Вересень

На Львівщині у чергах на кордоні з Польщею 600 автомобілів
Однією з причин накопичення транспортних засобів є так званий тихий страйк польських контрольних служб на кордоні.

Найбільші черги зібрались у пропускних пунктах «Рава-Руська – Гребенне» та «Шегині – Медика». Значно менше накопичення транспортних засобів у пункті пропуску «Грушів – Будомеж». У пунктах пропуску «Угринiв – Долгобичув» та «Смільниця – Кросценко» черг немає.

З метою інформування громадян про накопичення транспортних засобів перед пунктами пропуску, прогнозування часу на перетин кордонуЛьвівська митниця ДФС надала QR-коди для авторизації програми EASY BORDER UA на додатках App Store та Google play

Жовтень

"Золота фарба": у Львові митники знайшли у банці фарби золото на 2 млн грн
Працівники Львівської митниці Державної фіскальної служби під час огляду посилки з-за кордону виявили золоті злитки у банці з-під фарби
«Найновіша контрабанда»
Працівники митниці вилучили флагманські смартфони Phone Xs та iPhone Xs Max. 18 смартфонів працівники митниці знайшли у кабіні водія. Ще 49 були сховані у конструктивних порожнинах вантажного відсіку автомобіля.

Листопад

Змінено порядок ввезення громадянами транспортних засобів з іноземною реєстрацією
З метою удосконалення порядку ввезення громадянами в митному режимі тимчасового ввезення/транзиту транспортних засобів, зареєстрованих у відповідних органах іноземних держав, а також використання таких транспортних засобів на митній території України Верховною Радою України прийнято у другому читанні законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Грудень

З 00 год. 21.12.2018 почав діяти Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійснені митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України.

Працівники Львівської митниці ДФС зустріли Вифлеємський вогонь миру
21 грудня на українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» відбулася церемонія передавання Вифлеємського вогню миру.
Польські харцери передали його колегам з Львівського осередку Національної скаутської організації «Пласт». Далі українські пластуни його передадуть громаді Львова та поширять у всі куточки країни.

Саме з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Вогонь долає кордони і єднає християн у переддень Різдва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: