На Вінниччині ще дві парафії приєдналися до ПЦУ

thumbnail-tw-20181222135736-3658

На Вінниччині до Православної церкви України приєдналися ще дві парафії – громади храму святого великомученика Димитрія Солунського села Сокиринці Вінницького району та храму святителя Миколая села Непедівка Козятинського району.

Про це кореспонденту повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії Православної церкви України протодиякон Владислав Демченко, передає Укрінформ.

«Ще дві церковні громади прийняли рішення про перехід Православної церкви України. Зокрема, у переддень новорічних свят визначилися із цим громади храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Сокиринці Вінницького району та храму святителя Миколая с. Непедівка Козятинського району. В одній із них священик не підтримав рішення православних мешканців села», – повідомив Демченко.

За його словами, 29 грудня після завершення богослужіння церковний актив релігійної громади святого великомученика Димитрія Солунського с. Сокиринці Вінницького району звернувся до настоятеля храму протоієрея Віталія Дахновського з пропозицією підтримати думку громади і мешканців села та приєднатися до Православної Церкви України. Парафіяни одностайно проголосували за таке рішення і документально зафіксували своє волевиявлення. Церковна громада врахувала й думку православних мешканців села, понад 400 з яких вже поставили підписи за те, щоби бути у юрисдикції Православної церкви України. Натомість священик не захотів підтримати думку своєї пастви, тому релігійна громада с. Сокиринців звернулася до керівництва Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля.

А 30 грудня у храмі святителя Миколая с. Непедівка Козятинського району відбулися збори місцевої релігійної громади. Віряни визначалися, чи залишатися їм і надалі у єдності з Московським патріархатом, чи приєднатися до помісної Православної церкви України. Після обговорення і обміну думками відбулося голосування. Усі парафіяни разом із настоятелем протоієреєм Віктором Боднарем одноголосно обрали помісну Православну церкву України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: