ПЦУ та УГКЦ домовились про співпрацю

syatoslav_epifanii

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній та глава УГКЦ Святослав провели зустріч і домовились розробити дорожню карту для поглиблення співпраці церков.

Про це розповів митрополит Епіфаній в інтерв'ю телеканалу Прямий.

«Ми мали теплу зустріч з Блаженнішим. Ми бачимо одне і те ж майбутнє. Ми працювали і працюємо для майбутнього української держави. Ми окреслили певний шлях нашої співпраці. У подальшому будемо шукати ті точки дотику, які будуть нас об’єднувати – у сфері духовної освіти, в інших сферах нашого буття. Будуть створені відповідні комісії з боку нашої православної церкви і з боку греко-католицької церкви, і ми спільно напрацюємо дорожню карту співпраці», – сказав Епіфаній.

Раніше Блаженніший Святослав звернувся до митрополита Епіфанія, запропонувавши йому руку допомоги.

«У цей знаменний момент я простягаю руку від імені нашої Церкви до Вас та всіх православних братів, пропонуючи вам почати разом торувати наш шлях до єдності, до правди. Бо від того, наскільки ми сьогодні будемо плекати єдність і долати те, що нас розділяє, залежить майбутнє Церкви, нашого народу та Української незалежної європейської держави. Саме Бог є тим, хто об’єднує нас довкола себе», – ідеться у зверненні Глави УГКЦ.

Читайте також: Процедура почнеться 5 січня: Митрополит Епіфаній розповів про деталі отримання томосу 

Водночас митрополит Епіфаній в інтервю зазначив, що з представниками Російської православної церкви в Україні така співпраця неможлива наразі, адже вони не йдуть на контакт.

Нагадаємо, обєднавчий собор, на якому митрополита Епіфанія обрали предстоятелем Православної церкви України, відбувся 15 грудня. А 6 січня відбудеться спільне служіння глави ПЦУ з Вселенським патріархом Варфоломієм, на якому Україна отримає Томос. Вже 7 січня, за словами Епіфанія, Томос буде в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: