Як можна підтримати українських моряків у російських СІЗО

49431896_755412654827822_8199382263608115200_n

Українських моряків, які знаходяться у «Матроській тиші» та «Лефортово», можна підтримати, написавши їм листи. З таким проханням до всіх звернулася мама Андрія Ейдера Євгенія.

«Дуже вас прошу пишіть листи нашим військовополоненим морякам!!! Їм зараз це дуже потрібно. Будь-які слова підтримки зараз для них будуть дуже цінними!!!» – написала Євгенія Ейдер.

І зазначила, що зробити це можливо декількома способами, оскільки «Матроська тиша», де знаходяться поранені моряки, підключена до системи ФСИН-Письмо https://fsin-pismo.ru/client/app/letter/create, там усе дуже просто, необхідно вказати дані отримувача(ПІБ):

Артеменко Андрій Анатолійович (1994 р.н.), 

Ейдер Андрій Дмитрович (1999 р.н.),  

Сорока Василь Вікторович (1991 р.н.).

«Де знаходиться під вартою, в нашому випадку це м. Москва, СІЗО-1, «Матроська тиша», та дату народження. Та дані відправника. Даний сервіс обіцяє відписувати на електронну адресу про зміну статусів листа, на цензуру відводять 3 робочі дні. Вартість листа становить 55 російських рублів, також можна додати у вартість можливість відповіді, також 55 російських рублів, листи бажано писати російською, бо є великий шанс, що українською вони не пройдуть перевірку на цензуру. Оплату можна здійснити будь-якою карткою Visa чи MasterCard, також до сплати приймають гаманці Ківі та Яндекс-гроші. Я сьогодні оплачувала з картки Моно, в мене проблем не виникло, одразу прийшло підтвердження від сервісу, що лист знаходить на перевірці», – пояснила пані Євгенія.

Вона зазначила, що, на жаль, СІЗО-2, «Лефортово» не підключено до цього сервісу, але електронна можливість написати листа все ж є.

«Можна скористатися сервісом Росузник http://rosuznik.org, судячи з відгуків та інформації на сайтах, що я знаходила, це волонтерська організація, яка сприяє спілкуванню з політв'язнями. Через цей сервіс я також особисто писала листа, відправляти необхідно на ел. адресу: [email protected], в темі вказати для кого та місце тримання під вартою, в цьому сервісі також передбачена можливість відповіді. Даний сервіс роздруковує листи та відносить безпосередньо у СІЗО.

І також можна скористатися традиційним способом листування, відправити листа звичайною поштою, необхідно вказати назву місця тримання під вартою, повне прізвище, ім'я, по батькові та дату народження кому ви адресуєте листа. В «Лефортово» знаходяться українські моряки:

Мокряк Роман Миколайович (1986 р.н.)

Без'язичний Юрій Юрійович(1990 р.н.)

Головаш Богдан Олегович (1996 р.н.)

Гриценко Денис Владимирович (1984 р.н.)

Небилиця Богдан Павлович (1994 р.н.)

Зінченко В’ячеслав Анатолійович (1998 р.н.)

Цибізов Сергій Андрійович (1997 р.н.)

Попов Сергій Миколайович (1991 р.н.)

Костишин Владислав Анатолійович (1994 р.н.)

Оприско Андрій Андрійович (1971 р.н.)

Мельничук Олег Михайлович (1995 р.н.)

Власюк Михайло Борисович (1984 р.н.)

Беспальченко Віктор Анатолійович (1987 р.н.)

Терещенко Володимир Анатолійович (1994 р.н.)

Семидоцький Євген Віталійович (1998 р.н.)

Лісовий Володимир Володимирович (1984 р.н.)

Драч Андрій Леонідович (1994 р.н.)

Будзило Юрій Олександрович (1973 р.н.)

Чуліба Сергій Романович (1989 р.н.)

Варимез Володимир Костянтинович (1992 р.н.)

Шевченко Андрій Анатолійович (1991 р.н.).

У конверт з листом можна вкласти ще один конверт для відповіді, з марками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: