У Львові можуть заборонити клаптикове утеплення будинків

3bd6b3b-dsc-690

Львівська міська рада планує переглянути нові ДБН щодо фасадної теплоізоляції будинків.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, пише «Твоє Місто».

18 грудня Кабінет Міністрів України дозволив утеплювати старий житловий фонд без отримання дозволів. Йдеться про будинки, які не несуть історичної цінності, та об'єкти культурної спадщини місцевого значення.

Львівська міська рада планує переглянути цей дозвіл і заборонити клаптикове утеплення фасадів будинків, а також заборонити утеплювати пам’ятки архітектури.

«Такий підхід може завдати шкоди, адже декор будинків буде цілком знищений. Клаптикові утеплення не додають краси будинкам. Тому в нашому рішенні ми передбачаємо заборонити клаптикове утеплення. Якщо утеплювати новобудови, то тільки весь фасад повністю. По-друге, повністю заборонити утеплювати будинки, що є пам’ятками архітектури», – каже Лілія Онищенко.

За її словами, тільки в деяких випадках можливе утеплення будинків в історичному ареалі. Як, наприклад, утеплення глухих необштукатурених торцевих стін, до яких колись мали прибудовувати наступну будівлю, чи утеплення дворового фасаду будинку. До кожного з таких випадків в міській раді будуть підходити індивідуально.

Рішення мають винести на розгляд під час наступного засідання виконавчого комітету цього чи наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: