У Львові презентували фільм про бойківське Різдво

untitled_db180

Дванадцятихвилинний фільм про унікальні народні звичаї та традиції святкування Різдва на Бойківщині, які передавалися з покоління у покоління, презентували у Львові, передає кореспондент Дивись.info.

Проект «Бойківське Різдво» з’явився у співпраці агенції «Гал-інфо», видання «Форографії старого Львова», Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького та спільноти «Бойківщина».

«Ми, музейники, не знали, що буде в кінці. Ми знаємо, що таке Різдво, як люди вдягалися. Ми маємо прекрасну садибу з села Шандрівець. Але як це все поєднати докупи і подати, який має бути продукт у підсумку, ми собі не уявляли. Ми знайшли локацію, зібрали масу інформації. Насправді не все не вмістилося у фільм. Було болісно відмовлятися від цікавих епізодів чи навіть цілих сюжетів», - розповіла заступниця директора Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького Леся Гарасим.

«Чи змогли ми відтворити атмосферу того родинного тепла і затишку? Напевно, до кінця ні, бо у кожного вона своя. Ми і не прагнули цього. Ми намагалися нагадати людям про той день Різдва, що є такий звичай, що наша традиція є надзвичайно багата і розмаїта. Якщо після нашого фільму в когось виникне бажання розпитати в старших, а старшим пригадати, як воно було колись, то я думаю що наша мета буде досягнута», - додала Леся Гарасим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: