У МОЗ розповіли, скільки життів може забрати кір на Львівщині

IMG_6278
Володимир Курпіта

Львівська область є лідером захворювання на кір. 

Львівська область є лідером за кількістю хворих на кір.

Про це у четвер, 3 січня, під час брифінгу у Львівській ОДА розповів генеральний директор ДУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України» Володимир Курпіта, передає ІА Дивись.info.

За його словами, у 2018 році у Львівській області були найвищі показники захворюваності на кір —11873 людини. З них 3378 дорослих і 8495 дітей.

«Це 22% всіх випадків захворювання на кір в Україні. Станом на сьогодні ми передбачаємо, що у Львівській області є 29 тисяч дітей, які не отримали щеплення від кору, 20 тисяч з них навчаються у школах. Потенційно, ці діти можуть захворіти», — розповів Володимир Курпіта.

Володимир Курпіта додав, з розрахунку на те, що один випадок на 5 тисяч захворюваності на кір є летальним, то потенційно на Львівщині можуть померти 5-6 дітей.

Нагадаємо, що у 2018 році на території Львівської області померли двоє дітей від ускладнень кору.

Кір надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях — до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. 9 з 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до тяжких ускладнень — пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає.

Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору — вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: