Де і як святкуватимуть Різдво на Львівщині: найцікавіші різдвяні фестини (фото)

IMG_4662

Різдво на Львівщині завжди було одним з найголовніших свят, сповнене таїнством та добром. В кожному місті області, в районних домах міст та селищ відбудуться святкування Різдвяних свят, пройдуть вертепи та співатимуть коляду. 

Цього разу у межах спільного проекту Дивись.info, управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації та «Дуже радіо» пропонуємо добірку цікавих Різдвяних подій в містах Львівщини.

Жовква

фото: andy-travelua.livejournal.com

9 січня о 16:00 вже традиційно у Жовківському замку лунатимуть колядки. Державний історико-архітектурний заповідник у м. Жовкві запрошує мешканців та гостей міста на Різдвяний концерт «Стукає у двері коляда». В цей день гетьманська зала замку наповниться атмосферою справжнього Різдва, яку створить народний сімейний ансамбль «Кожушки». Адреса ДІАЗ у м. Жовкві: пл. Вічева, 2, тел: +38 (03252) 22549.

14 січня о 14:00 в самому серці міста, на площі Вічевій відбудеться Фестиваль «Парад Вертепів». Головна площа об`єднає колективи з Жовківщини, які святковою ходою перейдуть до Народного дому. Тут зі сцени лунатимуть різдвяні привітання, святкова коляда, вертепні дійства, відбудеться представлення звізд та шопок.

Що відвідати?

Музей «Жовківська Вежа» – камерний та незвичний музей історії міста, розташований у міській ратуші. Незвичний він тому, що головна його експозиція розміщена на сходах, які ведуть до вежі ратуші магістрату. А піднявшись на оглядовий майданчик можна побачити усю красу Жовкви. До слова, тут знаходиться туристичний інформаційний центр м. Жовква: пл. Вічева, 1, тел: +38 (03252) 22498.

Жовква – духовне місто, тут збереглись багато церков та костелів, зокрема Церква Святої Трійці, що внесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (вул. Львівська, 90).

Дрогобич

9 січня о 15:30 у Катедральному Соборі Пресвятої Трійці звучатиме «Різдвяний концерт за участі муніципальних камерних хорів «Легенда», «Гомін». Продовж дня відбудуться тематичні екскурсії «Різдво Христове» у стінописі та іконописі церкви Святого Юра – внесеної до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (вул. Солоний Ставок, 23) та у галереї сакрального мистецтва музею «Дрогобиччина» (вул. Січових Стрільців, 18).

Що відвідати?

Ратуша міста та галерея ваг, в якій зібрано понад 500 експонатів. Є ваги для яєць, шоколаду, кухонні ваги різних часів та періодів та навіть ваги, на яких зважували відьом.

Оскільки Дрогобич славиться найстарішим солеварним заводом в Україні, то певна річ, гостюючи у місті в якому вся сіль, варто відвідати екскурсію Дрогобицькою солеварнею. Під час екскурсії можна побачити не лише процеси солеваріння, а й дізнатись яка ж сіль найкорисніша, як добувається дрогобицька виварна та ще багато цікавого.

Екскурсія проходить за попередньою домовленістю у туристично-інформаційному центрі м. Дрогобича: пл. Ринок, 1, тел: +38 (097) 7866009.

Трускавець

фото: protruskavets.org.ua

8 січня о 17:00 відомий бальнеологічний курорт запрошує до Різдвяної коляди. Захід проходитиме біля Нижнього бювету, за участі народного хору «Воля», що створить справжню святкову атмосферу.

9 січня о 12:00 на Майдані Незалежності Трускавця відбудуться Різдвяні колядування: виступи вертепів та колядки.

9-12 січня пройде вже традиційний для міста зимовий Х ювілейний всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Яскрава Країна в Трускавці – 2019».

Що відвідати?

Бювет мінеральних вод №1, розташований в центрі міста.

Музей міста-курорту Трускавця ознайомить з життям та побутом міста в різні історичні періоди. Розміщений у дерев’яній садибі «Вілла Саріуш» за адресою: майдан Січових Стрільців, 2.

Художній музей Михайла Біласа знаходиться у дерев’яній віллі «Гопляна» та відрізняється тим, що був відкритий ще за життя Народного художника України. Тут налічується понад 180 робіт автора: гобелени, верети, килими та інше.

9 січня о 16:00 музей Михайла Біласа проводить мистецьку акцію для дітей «Казка живе в музеї». Адреса: майдан Кобзаря, 3.

Костел Успіння Пресвятої Діви Марії. Храм має орган вул. Суховоля, 1.

Трускавецький інформаційно-курортний центр надасть інформацію про цікаві події та пам`ятки міста: вул. Бориславська 1, тел: +38(03247) 5-42-34, +38(096) 4471650.

Моршин

7 січня о 12:30 біля бювету мінеральних вод відбудеться концерт-вітання від творчого колективу Палацу культури.

8 січня о 15:00 відчути дух Різдвяних традицій допоможе коляда вихованців Моршинської школи мистецтв «Різдвяна зіронька». Коляда пройде у Палаці культури ДП СКК «Моршинкурорт».

Різдвяної атмосфери місту додасть Новорічно-різдвяний ярмарок, що пройде на центральній вулиці міста І. Франка. Тут можна буде придбати вироби народних майстрів, моршинські смаколики та сувеніри.

Що відвідати?

Дерев’яна церква Покрови Пресвятої Богородиці пов`язана з іменами митрополита Андрея Шептицького, кардинала Йосипа Сліпого. У 2018 році в приміщенні церкви відкрили музеї однієї ікони. Адреса: вул. Д. Галицького,34.

Джерело №4 (джерело «Матері Божої»), вода якого містить калій, натрій, магній, залізо, сульфати і є джерелом природної столової води «Моршинська».

Броди

9 січня о 14:00 Броди святкують щорічний різдвяний фестиваль-конкурс «Коляди і пампуха». В приміщенні Бродівського народного дому відбудуться виступи найкращих вуличних вертепів, хорів, усі охочі зможуть приєднатись до різдвяної забави заспівавши в широкому колі колядників та почастуватись смачними пампухами.

Що відвідати?

Бродівський історико-краєзнавчий музей ознайомить з історією краю, пам`ятками археології, предметами народної культури і побуту Брідщини. Зокрема до кінця січня у виставкових залах музею розміщена виставка «Як святкували Різдво і новорічні свята у Бродах», присвячена різдвяним традиціям Галичини у минулому та старовинним новорічним іграшкам. Адреса: Майдан Свободи, 5; тел.: +38 (03266) 42113.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: