Ігор Зінкевич розповів про блокування львівської спільноти "Варта-1" у Фейсбук

varta1_lviv_89568
Фото: відкриті джерела

Модератори соцмережі Фейсбук не повідомили про причину забанити сторінку "Варта 1". 

Модератори соцмережі Фейсбук не повідомили про причину забанити сторінку "Варта 1".

Як повідомляла ІА "Дивись.Інфо", 4 січня Facebook видалив одну з найбільших спільнот Львова "Варта-1", яка мала 430 тисяч підписників.

Як повідомив координатор групи Ігор Зінкевич, всі спроби зв'язатися із техпідтримкою наразі безрезультатні. Тож він закликав підписників "Варти-1" масово подавати скарги до Facebook, аби групу відновили.

"4 січня нашу спільноту Варта1, яка налічувала понад 430 000 учасників, без жодних пояснень було видалено з Facebook. Нам невідомо кому це потрібно, але це вкотре доводить, що ми усе робимо вірно і знаходимося на правильному шляху" - пише Зінкевич.

Як повідомляє 24 канал, групу "Варта 1" вже блокували у 2017 році. Ситуація була схожою: сторінку без пояснень відправили в бан. І так само без пояснень розблокували за три дні. У коментарі 24 каналу Ігор Зінкевич зазначив, що модератори Facebook досі не дали жодних пояснень своїм діям.

«Що перший раз, що другий раз нам не дають інформації (чому заблокували сторінку "Варти-1" – 24 канал). Я так розумію, що Facebook не вважає за потрібне щось пояснювати. Сьогоднішня ситуація майже ідентична з попередньою. Жодних коментарів, жодних пояснень. Всіх адмінів викинуло з Facebook, і при вході у групу її не те, що не знайдено, її в принципі не існує»,
– розповів Зінкевич.

Зазначимо, що у "Варти-1" є ще одна сторінка, проте вона зареєстрована у Facebook не просто як група, а як ЗМІ. Наразі вона має 21 тисячу підписників.

"На цій сторінці люди теж можуть ділитись своїми проблемами. Питання стосовно підписників не стоїть. Тут головне – люди, які хочуть чимось поділитися, вони долучаться. Ми створювались для того, щоб дати людям можливість ту чи іншу ситуацію обговорити. Я не стільки розчарований втратою підписників, скільки мені прикро, що ті люди, які ділилися своєю інформацією чи проблемою, наразі не можуть це зробити, обговорити. А от справді розчарований у Facebook, який не дає жодних пояснень", – додав засновник "Варта-1".

Довідка. "Варта 1" це портал оперативних новин, який заснували у 2013 році. Він має онлайн-версію, Facebook-групу, Telegram-канал. Як вказують на сайті, портал "був створений на тлі державних подій, активістами які не змогли залишитися байдужими". "Варта-1" про події, які відбуваються у Львові та області. Це майданчик, де люди могли обговорювати проблеми міста, які їх турбують.

Засновником ресурсу є Ігор Зінкевич – депутат міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: