Голова Жидачівської райради просить не відсторонювати хірурга, який проходить у справі про смерть 12-річного хлопчика

20067869_1506057782778679_1394992273_n
Роман Кулак.

Голова Жидачівської районної ради Ігор Кос підписав клопотання до слідчого судді Галицького районного суду Львова, у якому просить не відсторонювати на 60 днів лікаря-хірурга місцевої лікарні, який проходить у справі про смерть 12-річного Романа Кулака.

Відповідний документ на своїй сторінці у Фейсбуку оприлюднив батько померлого хлопчика Володимир Кулак.

У документі зазначається, що лікар зарекомендував себе як досвідчений і кваліфікований фахівець.

«Районна рада вважає, що застосування запобіжного заходу у вигляді відсторонення від роботи терміном на 60 діб лікаря-хірурга призведе до критичної ситуації в наданні невідкладної хірургічної медичної допомоги в ургентних ситуаціях», – йдеться у клопотанні.

Посадовець зазначає, що у Жидачівській лікарні не укомплектований штат і відсторонення одного з трьох хірургів призведе до погіршення надання медичних послуг.

Володимир Кулак, чий син Роман 2017 року помер у Львівському ОХМАТДИТі після того, як йому не була надана кваліфікована допомога у Жидачівській лікарні, обурений цим клопотанням.

«Голова Жидачівської районної ради втручається у рішення судді, це фактичний тиск на суддю і плювок мені і моєму сину Роману, який помер через халатність жидачівських лікарів, і це вже доконаний факт, є висновок комісійної комплексної судмедекспертизи, вручена підозра двом лікарям з Жидачева, одна з них ще минулого року звільнена за порушення, при наданні меддопомоги, які призвели до смерті мого майже 13 річного сина Кулака Романа, довгий був процес розслідування, півтора року і ось з Божою допомогою нарешті 4 січня в Галицькому суді відбувалося досудове засідання, слухання про обрання міри запобіжного заходу для двох лікарів та відсторонення ще одного лікаря від займаної посади, який до тепер працював», – написав у Фейсбуку Володимир Кулак.

Він зазначив, що до честі судді, суду та правосуддя все було задоволено у повному обсязі. Але тут з’явилося клопотання від голови Жидачівської районної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: