Мінсоцполітики назвало головну причину низьких пенсій в Україні

71823

У відомстві наголошують – видавати проблему за демографічну абсолютно неправильно.

Вагома частка неофіційно зайнятого населення – або існування тіньового сектора економіки – є основною причиною низьких пенсій в країні та найбільшим викликом пенсійної реформи. Про це йдеться в роз'ясненні принципів роботи солідарної пенсійної системи від Міністерства соціальної політики.

«Існують значні виклики поза пенсійною системою, які, втім, мають прямий негативний вплив на її роботу, і які неможливо перебороти без участі всього суспільства. Йдеться передусім про неофіційну зайнятість, яка створює ситуацію, коли осіб, за яких сплачують внески в реальному розмірі, є менше, ніж осіб, яким здійснюють виплати», – мовиться у повідомленні.

У відомстві додають: «Цю проблему часто намагаються видати за демографічну, хоча це є абсолютною неправдою. Саме тіньовий сектор економіки з незадекларованою працею та зарплатами в конвертах є головною проблемою низьких пенсій».

Водночас, як заявляють у Мінсополітики, реформована пенсійна система «робить свої перші кроки». Тепер у системі відсутнє таке поняття як «пенсія за статусом» і неможливе ручне втручання політиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: