Науковці з Миколаєва запропонують Ілону Маску свою космічну розробку

observatory
Миколаївська обсерваторія/mkrada.gov.ua

«Миколаївська астрономічна обсерваторія» (МАО) запропонує відомим компаніям та Ілону Маску свою наземну систему спостережень за космічними об’єктами.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми вже підготували лист Ілону Маску з пропозиціями про співпрацю. Річ в тім, що він планує запустити на навколоземні орбіти кілька сотень супутників для зв’язку та Iнтернету. Наразі існує наземна система спостережень за космічними об’єктами – повітряно-космічна оборона Північної Америки (NORAD). Але вона досить дорога. Іншими словами, з’явився попит на новий продукт даного спрямування. А у нас є власне напрацювання, наукова розробка за так званим методом Допплера», - розповів директор МАО, доктор фізико-математичних наук Олександр Шульга.

Вчені пропонують Маску розмістити на супутниках малопотужні радіомаяки, які дадуть змогу точно контролювати елементи їх орбіти. Головна особливість полягає у простоті та доступності розробки. Наразі завершується тестування системи.

"У миколаївців є ще одна наукова розробка для спостереження за апаратами супутникового телебачення - радіоінтерферометр. Одна з найбільших європейських фірм, яка супроводжує телекомунікаційні супутники, вже зацікавилася цією ідеєю", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: