Суд скасував заборону Парубія на відрядження під час пленарних тижнів

84002b89-086a-4aae-b9c2-403f110c357c

Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив рішення позову нардепа Сергія Власенка до голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо визнання протиправною заборони депутатських відряджень у пленарні тижні.

Про це повідомляється на сайті суду.

Зазначається, що суд визнав протиправним та скасував абзац третій пункту 4 Розпорядження Парубія «Про деякі питання дотримання прав, виконання обов’язків та посилення відповідальності народного депутата України у Верховній Раді України».

«Також суд визнав протиправними дії спікера щодо підготовки та направлення листа, яким відмовлено у погодженні відрядження народних депутатів України», - йдеться у повідомленні.

Так, рішення ухвалили, враховуючи повноваження голови Верховної Ради, які наділяють правом спікера парламенту встановлювати нові права та обов’язки або створювати обмеження у роботі нардепів при виконанні ним своїх повноважень, зокрема, у здійсненні відряджень.

Розгляд даної справи тривав з березня 2018 року.

«Відповідно до Закону "Про статус народного депутата України", ніхто не має права обмежувати повноваження парламентаря, окрім випадків, передбачених Конституцією та законами України. Водночас, розпорядженням не можуть встановлюватися обмеження щодо здійснення повноважень народного депутата України, оскільки воно не є нормативно-правовим актом», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: