Упійманому на хабарі екс-керівнику Миколаївського аеропорту дали чотири роки умовно

14_3bd49
Фото: nikvesti.com.

Колишнього в.о. гендиректора Миколаївського аеропорту Михайла Галайка засудили до 4 років позбавлення волі умовно за дачу 700 тисяч гривень хабара голові Миколаївської обладміністрації Олексію Савченку.

Про це йдеться у вироку Центрального райсуду Миколаєва від 28 грудня, передає УП.

Згідно з матеріалами суду, Галайко виконував обов'язки гендиректора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» і, бажаючи утриматися на посаді, 28 грудня 2017 року, приблизно о 22:00, дав 700 тисяч гривень хабара Савченку. Тоді ж в.о. директора летовища був затриманий.

25 липня 2018 року між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості.

«Особа_1 (Галайко – ред.) визнати винуватим у вчиненні злочину... та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки. Звільнити Особа_1 від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку в 1 рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки», – йдеться у вироку суду.

Хабар у 700 тисяч гривень суд конфіскував, але повернув Галайку заставу у 2,5 мільйона гривень.

Також суддя зняв арешт з майна Галайка – автомобіля «Mercedes-Benz Е220» і будинку, а також з коштів, розміщених у трьох банках.

Нагадаємо, 29 грудня 2017 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко заявив, що відмовився від хабара в 2,5 мільйона гривень, який йому пропонував директор аеропорту.

30 грудня 2017 року директору КП «Миколаївський міжнародної аеропорт» Михайлу Галайку обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. за хабар голові ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: