18 ікон із 3D ефектом: на Тернопільщині створили унікальний іконостас

157355

На його створення пішло півтора мільйона бісеринок.

Вишитий іконостас створили в одному з сіл на Тернопільщині. Єдиний у світі – запевняють його творці. Він складається з 18 ікон. Вишивали їх майже рік. На створення незвичайного іконостасу пішло 18 кілограмів бісеру, повідомляє 5 канал.

18 ікон із 3D ефектом. Такий вигляд має вишитий іконостас. Образи майстрині вишивали майже рік.

«Дуже багато відгукнулося вишивальниць і це всі дівчата з села. Були такі, що старші вишивали, молодші, дівчатка молоденькі. А були такі, що наші дівчата, які є заграницею. Ми брали образи і їм відсилали», – розповідає старша сестра Церкви Положення ризи Пресвятої Богородиці Надія Горбач.

Схеми для вишивання розробив львівський майстер Олег Стечкевич. Площа ікон – понад 7 квадратних метрів. Майстрині витратили близько 18 кілограмів бісеру.

«Коли ми сідаємо вишивати саме такі ікони – відчувається велика відповідальність», – зазначає вишивальниця Юлія Кошіль.

18 вишитих ікон інкрустували в дерев'яний каркас із липи. Іконостас складається з трьох ярусів. Вишивані образи закрили спеціальним склом, яке створює ефект 3D-зображення. Подивитися на них приїжджають парафіяни з різних регіонів країни.

«Дуже багато людей з Києва, Білої церкви, навіть зі Східної України, подорожуючи під час великих свят, особливо в літню пору зупиняються і заходять до нашого храму. Нас приємно вражає, що з дуже далеких відстаней люди приїжджають, дізнаються з інтернету«, – ділиться парафіянка Наталія Ліснічук.

Майстрині вирішили не зупинятися на досягнутому, наразі вишивають нові образи. Кажуть: іконостас має займати всю ширину церкви, а це завдовжки 20 метрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: