На Львівщині двом тисячам сімей доведеться повернути субсидії

1434023

За 11 місяців 2018 року було проведено 42 тисячі перевірок призначених мешканцям Львівщини субсидій.

Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла директорка департаменту соціального захисту населення ЛОДА Наталія Кузяк, передає ІА Дивись.info.

«Органи соцзахисту і Міністерство соціальної політики постійно здійснюють перевірку і верифікацію призначених субсидій, аби виявити отримувачів, які приховали свої доходи. Якщо мешканці думають, що їм щось вдасться приховати: здійснену покупку на більш ніж 50 тис. гривень чи якісь речі, які надійшли їм у спадщину, чи перебування за кордоном, то рано чи пізно ця інформація стане явною і їм доведеться все одно повернути кошти, які були призначені у вигляді субсидії», – заявила Наталія Кузяк.

Читайте також: На Львівщині вдвічі зменшилася кількість отримувачів субсидій 

За її словами, внаслідок перевірок двом тисячам сімей доведеться повернути державі вже призначених субсидій на загальну суму 8 млн. грн.

«При виявленні таких випадків сім’ям дають можливість не відразу погашати ці борги. Можна укласти якийсь договір чи написати заяву про те, що отримувач щомісяця буде погашати певну суму до повної сплати. В критичних випадках, коли сім’я зовсім не погоджується сплачувати, немає іншого механізму, як подавати на такі сім’ї до суду», – пояснила Наталія Кузяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: