Створили ліки, які можуть зупинити втрату пам'яті при хворобі Альцгеймера

153167

У разі успіху випробувань, це може привести до нового напрямку в лікуванні деменції.

Американські вчені розпочали нове клінічне дослідження препарату від хвороби Альцгеймера. Про таке повідомило ZN.UA з посиланням на Naked science.

Наразі оголосили набір добровольців, які хворі на цю недугу. Ціль дослідження – з'ясувати, чи може новий препарат зупинити втрату пам'яті при цьому захворюванні.

Слід зазначити, що у разі успіху випробувань, воно може привести до нового напрямку в лікуванні деменції. Дослідження розраховане на 48 тижнів, протягом яких добровольці вживатимуть плацебо, або препарат трорилузол (troriluzole), який, за даними WGME, уповільнює швидкість відмирання клітин мозку.

Довідково, Рилузол – активна речовина трорилузола та інших подібних препаратів – це нейропротектор, що змінює хімічні шляхи до мозку для запобігання накопичення глутамату – медіатора, який бере участь у клітинній дисфункції, пов'язаної з нейродегенеративними захворюваннями. З 1995 року воно використовувалося для лікування бічного аміотрофічного склерозу (БАК).

Однак нова версія препарату, розроблена Biohaven Pharmaceuticals, отримала схвалення FDA в якості нового механізму для лікування БАК. Творці стверджують, що препарат може допомогти людям, які страждають від хвороби Альцгеймера, так само, як допомагає в лікуванні БАК, оскільки в механізмах клітинної загибелі при обох захворюваннях є схожість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: