Коли військовослужбовці отримають підвищені виплати

1533291392_pensyiya1

Відповідно до чинних правил нарахування грошового забезпечення, його виплата здійснюється в поточному місяці за минулий, відповідні виплати у збільшеному розмірі за січень 2019 року військовослужбовці отримають вже в лютому 2019 року.

«Відповідно, грошове забезпечення в збільшених розмірах за грудень 2019 року військовослужбовці отримають в січні 2020 року. Тобто усі військові отримають за повний 2019 рік 12 збільшених розмірів грошового забезпечення». На цьому сьогодні, 9 січня, наголосив під час брифінгу начальник управління організаційного та соціальних виплат Департаменту фінансів Міністерства оборони України В’ячеслав Салахов.

За його словами, для прикладу, середній розмір грошового забезпечення в 2019 році контрактника Сухопутних військ становитиме — 11,3 тис. грн., а молодшого офіцера — 15,9 тис. грн.

Представник Департаменту фінансів Міноборони наголосив, що оборонне відомство й надалі продовжуватиме роботу з вдосконалення та спрощення (прозорості) системи грошового забезпечення військовослужбовців відповідно до досвіду армій провідних країн світу.

«Пріоритетом нашої діяльності в цьому напрямку завжди є створення умов, за яких розмір грошового забезпечення військовослужбовця буде залежати від якості та складності їхніх завдань, та професійних якостей. Саме зараз Департаментом фінансів спільно з Генеральним штабом, відповідно до доручення Міністра оборони України, вже опрацьовуються питання щодо зміни механізму отримання (підтвердження) класності військовослужбовцями та збільшення виплат за класну кваліфікацію; збільшення розмірів грошового забезпечення військовослужбовцям строкової служби (в розмірі від мінімального прожиткового мінімуму і вище) та зміни системи виплати грошового забезпечення курсантам із числа цивільної молоді, а саме перехід на систему виплати грошового забезпечення, як військовослужбовцям за контрактом», – підкреслив В’ячеслав Салахов.

Як він додав, у цьому році передбачається забезпечення виплати винагороди за участь в операції Об’єднаних сил в розмірах: 10,0 тис. грн. за місяць — на 1 лінії оборони на глибину ротних опорних пунктів та 4,5 тис. грн. за місяць — в інших районах проведення ООС.

«Крім того, забезпечити виплату одноразових додаткових видів грошового забезпечення (допомоги на оздоровлення, при звільненні, за підписання першого контракту тощо) у розмірах, передбачених чинними нормативними документами. Також буде проведено індексацію доходів військовослужбовців в розмірах, передбачених чинними нормативними документами та збережено збільшені розміри виплат військовослужбовцям (порівняно з іншими військовослужбовцями) за окремими посадами, щодо яких у 2018 році були прийняті відповідні рішення (спецпризначенці, льотчики, снайпери, номерів обслуг ПТРК тощо), — повідомив В’ячеслав Салахов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: