Православна церква України не залежить від Константинополя, — екзарх Вселенського патріархату

76c0a456e14b4813647fd5e1970ba267

Священослужитель відразу відкинув закиди противників створення ПЦУ.

*партнерська публікація

Як пов‘язана новостворена Православна церква України (ПЦУ) з Вселенським патріархатом та коли об‘єднаються конфесії у єдину церкву, у ефірі телеканалу «Прямий» розповів екзарх Вселенського патріархату, архієпископ Даниїл Памфілійський.

«Мене одразу здивувало те, що деякі особистості почали закидати Вселенській патріархії, що в Томосі вписана якась духовна залежність Української церкви від Константинополя. Звісно, це є церква-матір. Ми маємо духовні стосунки з церквою-матір'ю. Це не означає, що Українська православна церква є залежною від Константинополя — вона має духовне споріднення з нею, вона визнає звершність Вселенського патріарха як першого серед рівних. Але це не означає, що вона має якусь залежність від Константинополя», – розповів Даниїл Памфілійський. Він додав, що миро Київська метрополія отримуватиме від Вселенської патріархії, що підкреслює спорідненість двох церков.

Архієпископ зазначив, що багато священнослужителів, архієреїв і мирян чекали, коли Православна церква України стане незалежною, і це сталось після підписання томосу. «Сьогодні вона стала незалежною. Тепер справа за ієрархами, священнослужителями, мирянами Української православної церкви, котрі неодноразово говорили, що вони є частиною помісності нашої церкви», – сказав Даниїл Памфілійський.

*партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: