На Львівщині з початку року при пожежах загинуло 8 людей, з них 1 дитина

1192415
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Взимку рятувальники фіксують різке збільшення кількості загиблих на пожежах у житловому секторі.

Про це інформує головне управління ДСНС України у Львівській області.

Від початку року на Львівщині виникло 58 пожеж, внаслідок яких уже загинуло 8 людей, а також 5 осіб травмовано. Найбільшу стурбованість викликає випадок, який виник 9 січня у с. Муроване Сокальського району, де внаслідок пожежі загинула дівчинка, 2017 року народження та травмувався її старший братик.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у приміщенні, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі, необережне поводження з вогнем.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь, й забавки з ним небезпечні.

Практично кожній пожежі можна запобігти. Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: