Мер Гданська, якого поранили ножем, помер у лікарні

ODEzMTU4Ji1qNWJiYQA3cHJIYjB7Qz8tKB1jJDkbeHF1SnxgYgR-aWhLemZkAnZ0d0N-ezRQLikqDSQ3Lxk_JTIfIXk0UC4pKg0kNy8aJTQi
Фото: wiadomosci.wp.pl

Мер Гданська Павел Адамович помер у лікарні після нападу на нього. Йому було 53 роки.

Пише wiadomosci.wp.pl.

У неділю на Адамовича напали з ножем на сцені  під час урочистостей, які проходили у місті. Нападником був Стефак В., раніше засуджений за злочин. У ніч з неділі на понеділок меру провели багатогодинну операцію.

До трагедії дійшло у неділю під час 27-го фіналу Великого оркестру різдвяної благодійності. Перед «Світлом до неба», 27-річний мешканець Гданська вийшов на сцену і вдарив кілька разів ножем Павла Адамовича.

Після нападу чоловік не тікав, навпаки – підняв, тріумфуючи, руки  вверх. У мікрофон він крикнув: «Вітаю! Мене звати Стефан В., я сидів невинно у в'язниці. Громадянська платформа мене мучила, тому Адамович помер».

За неофіційною інформацією, нападник, аби вийти на сцену, скористався значком «медіа», який давали журналістам. Повідомляється, що під час не було перевірки наплічників біля сцени, а серед охоронців були 17-річні хлопці.

Павел Адамович був госпіталізований до Університетського клінічного центру у Гданську. Його стан був дуже важкий, мера оперували вночі.

«Ми перелили 41 одиницю крові. Поранення були дуже важкі: серйозна травма серця, рана діафрагми, черевної порожнини», – сказав журналістам лікар.

Про нападника відомо, що був засуджений 2014 року за серію нападів на відділення SKOK (Кооперативна ощадна та кредитна спілка), а також банк Credit Agricole. Нападник кожного разу користувався тим, що саме не було клієнтів. Він витягав зброю, лякав працівників і крав готівку. Загалом йому вдалося вкрасти приблизно 15 тисяч злотих, з чого поліції вдалося віднайти усього 2,5 тисячі. Стефан В. під час суд зізнався, зазначивши, що мотивом його дій було бажання мати гроші, яких він не міг заробити. 2014 року його засудили. За гратами він мав провести 5,5 року, а також сплатити 30 тисяч злотих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: