Перша громада Івано-Франківської області з Московського патріархату перейшла до ПЦУ

DSC_6613

Обговорення між прихильниками та противники переходу в ПЦУ відбулися «на підвищених тонах».

У селі Похівка Богородчанського району Івано-Франківської області релігійна громада Московського Патріархату вирішила перейти до Православної Церкви України. Про це повідомляє місцеве видання передає «Бліц-інфо».

Зазначається, що обговорення між прихильниками та противники переходу в ПЦУ відбулися «на підвищених тонах» – близько 20 прихильників колишньої УПЦ МП здійняли галас, що збори незаконні, бо їх скликав не священик.

«Врешті парафіяни Московського Патріархату заявили, що покидають збори та вийшли із зали під вигуки "сепаратисти". Опісля мешканці села, які залишились, спільно виконали Гімн України та перейшли до питань порядку денного», – йдеться у повідомленні.

За перехід проголосували понад сотню людей. Далі громада обрала керівництво та ревізійну комісію, які мають звернутися із проханням прийняти їх у ПЦУ.

«Храм і земля належить сільській громаді. В селі близько півтисячі мешканців, з них дуже маленька частина не хоче переходити. Люди давно говорили, але не ставало духу відкрито про це заявити. А тепер є Томос і ми набралися сміливості. Їм цікаво було сьогодні зробити провокацію, але ми не піддалися. Вони привезли людей навіть з Богородчан та сусідніх сіл», – заявив новообраний голова громади Мирослав Аннюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: