У Львові заборонили утеплювати фасади будинків-пам’яток архітектури

dsc5806-e8c9658e0e84f5e7ebb9aa9f79101edd

Виконавчий комітет Львівської міської ради запровадив обмеження на проведення робіт з утеплення фасадів будинків в історичному ареалі Львова, передає кореспондент Дивись.info.

Зокрема, виконком прийняв рішення «Про виконання будівельних робіт із зовнішньої теплоізоляції фасадів будинків у межах історичного ареалу та на пам’ятках культурної спадщини».

Як пояснила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, постановою уряду затверджено перелік будівельних робіт на будинках, виконувати які можна без будь-яких дозволів. До цього списку входить й зовнішнє утеплення фасадів будинків, що не несуть історичної цінності, та об’єктів культурної спадщини місцевого значення.

«Якщо так проводити роботи, то ми ризикуємо втратити автентичність наших фасадів. Так, не всі будинки у Львові є пам’ятками архітектури, але вони можуть мати декоративні елементи, які потребують охорони і збереження. Тим більше, у нас активно практикується ще клаптикове утеплення фасадів. Тому ми хочемо впровадити правила, щоб на пам’ятках архітектури взагалі заборонити утеплення фасадів, а для проведення таких робіт на будинках, які розташовані в межах історичного ареалу Львова, потрібно отримати відповідний висновок від управління охорони історичного середовища та паспорт упорядження фасаду», – пояснила Лілія Онищенко.

Читайте також: Львівська міська рада намагається привласнити частину ділянки, де розташована 80 десантна бригада (документи)

«Якщо будівля розташована в межах історичного ареалу, але не внесена до списку пам’яток архітектури, адмінкомісія також розглядатиме такі випадки», – додав заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: