Нардеп позивається до Уляни Супрун, бо сумнівається у її повноваженнях і громадянстві

D8215EA7-3D18-498C-8BD0-5FDEE2511D9F_w1023_r1_s
Фото: Радіо Свобода

Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун подати до суду всі матеріали, на підставі яких її було призначено на посаду, а також пояснення щодо наявності у неї іншого, ніж українське, громадянства.

Про це повідомили у прес-службі Окружного адміністративного суду міста Києва.

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у  адміністративній справі за позовом Ігоря Мусійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра. Суд ухвалив здійснювати розгляд за правилами спрощеного позовного провадження і призначив справу до судового розгляду по суті на 15 лютого. Окрім цього, Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав відповідача - в.о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун подати до суду всі матеріали, на підставі яких її було призначено на посаду, а також пояснення щодо наявності у неї іншого, ніж українське, громадянства», – повідомили у суді.

Зазначається, що позивач просить суд встановити відсутність у Уляни Супрун компетенції (повноважень), передбаченої, зокрема, але не виключно, статтею 44 Закону України «Про Кабінет міністрів України»,  пунктом 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я, затвердженого відповідною Постановою Кабміну.

Нагадаємо, 12 липня 2016 року президент Петро Порошенко підтримав пропозицію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про призначення Уляни Супрун заступницею міністра охорони здоров'я України. 1 серпня 2016 року вона почала виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

Раніше стало відомо про корупційний скандал, у якому фігурують однопартійці позивача Ігоря Мосійчука. Помічник Олега Ляшка Олег Богачов, а також міський голова Вишневого Ілля Діков нібито пропонували хабар Уляні Супрун, аби вона, користуючись службовим становищем, посприяла медичному закладу отримати дороговартісне обладнання. За це очільниці міністерства пропонували квартиру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: