Росіянина Хамраєва, якого судять у Львові, не видаватимуть РФ, – прокуратура

Screenshot_1
Геннадій Хамраєв.

У прокуратурі Львівщини запевняють, що засудженого за розбійні напади на мешканців Львівщини росіянина Хамраєва, не екстрадуватимуть до Російської Федерації.

Про це йдеться у відповіді обласної прокуратури на запит редакції Leopolis.news.

Геннадій Хамраєв (псевдо «Монах»), громадянин РФ, засуджений за вчинення розбійних нападів на території Самбірського району Львівської області. Завтра, 16 січня, відбудеться засідання суду з розгляду апеляції на рішення суду першої інстанції.

Нагадаємо, що 15 січня 2016 року троє розбійників у Самбірському районі на Львівщині зі зброєю напали на сім’ю підприємця та цілу ніч допитували родича бізнесмена.

Заручника зв’язали скотчем та цілу ніч катували. Наступного дня правоохоронці затримали нападників у сусідньому селі. Як встановило слідство, до розбійного нападу були причетні двоє мешканців Самбора, а також іноземець – колишні бійці Добровольчого українського корпусу (ДУК) «Правого сектора». Проте керівник штабу «Правого сектора Захід» Тарас Хамер свого часу стверджував, що затримані не мають і ніколи не мали відношення до «ПС».

До речі, «Монах» встиг втекти з тюрми і був знову затриманий аж у Києві. А старший чоловік, якого катували розбійники, згодом помер.

За ствердженням джерел у правоохоронних органах, в інтернеті останнім часом активізувалися російські тролі, які розганяють фейк про нібито екстрадицію «Монаха» до Росії. Вони погано знають українську мову, не дуже добре розбираються у реаліях Львівщини та кримінальному законодавстві, проте активно збирають кошти нібито на звільнення росіянина. Банальне шахрайство чи чергова гібридна операція країни-агресора?

Особу одного з тролів встановив відомий український журналіст – розслідувач Андрій Дзиндзя. Цим чоловіком у білій балаклаві виявився помічник Надії Савченко – Валерій Місійко.

А ось «біла балаклава» закликає прийти на суд над «Монахом», ще й просить скинутись на рекламу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: