Колишнього співробітника СБУ, який викрав підприємця, взяли під варту

50160308_2385753401436008_3565806197032353792_n

Екс-працівнику СБУ та його сину, які підозрюють в організації викрадення підприємця на Київщині, обрано запобіжний захід.

Про це повідомили у прокуратурі Києва.

За клопотанням Київської місцевої прокуратури №7 Подільський районний суд м. Києва обрав запобіжні заходи двом чоловікам, затриманим за підозрою у замовленні та організації викрадення підприємця на Київщині.

Так, 56-річному екс-працівнику СБУ, який проживає на тимчасово окупованій території Донецької області, суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.

Йому інкримінують ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263 КК України (викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб та незаконне зберігання зброї).

30-річному сину підозрюваного, який виявився співучасником злочину, суд обрав цілодобовий домашній арешт з електронним засобом контролю, що є найсуворішим запобіжним заходом за інкримінованою йому статтею Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вказані особи підозрюються в організації викрадення родича, який проживає на Київщині, з метою змусити його переоформити на нових власників бізнес та майно, що залишилось на тимчасово окупованій території Донецької області.

Для здійснення злочинного плану підозрювані підшукали виконавця, який за 3600 доларів США погодився здійснити злочин.

11 січня 2019 року, на території с. Святопетрівське Київської області у ході контролю за вчиненням злочину за добровільної згоди потерпілого було здійснено його «викрадення».

13 січня 2019 року у Києві після передачі виконавцю другої частини обумовлених коштів замовників злочину затримали правоохоронці.

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: