Мешканцям Львівщини нагадують про правила безпечного купання на Водохреща

p_185792_10_slidertop2
mukachevo.net

У суботу, 19 січня, українці будуть відзначати Водохрещення Господнє. ЛОДА дала поради сміливцям, які у цей день планують пірнати в ополонку.

Відтак мешканців Львівщини під час проведення свята закликають купатися лише в спеціально обладнаних місцях, у яких організатори свята повинні в обов’язковому порядку виконати такі заходи:

  •  обладнати місце для надання допомоги при переохолодженні людини, забезпечити чергування медичного працівника під час проведення свята;
  • облаштувати на період проведення свята рятувальний пост із зимовими рятувальними засобами (рятувальний шнур довжиною 15-20 м, жердина довжиною 5 - 8 м, рятувальний багор), які потрібні для того щоб своєчасно надати допомогу тим, хто її потребуватиме (випадково провалиться під лід тощо);
  • на водних об’єктах, покритих льодом, влаштувати майну (ополонку для занурення) розміром не менше 2x2 м, очистити її від льоду, битий лід обов'язково видалити із майни та проводити періодичну очистку майни від шуги. По краях майни зробити настил із товстих дощок, огородити її по всьому периметру шнуром, або дерев'яними перилами, висотою не менше 1,1 м. Ополонка не повинна мати гострих кромок. В ополонку необхідно опустити трап і завести спусковий кінець.

Вхід у воду організаторам свята рекомендують облаштувати безпосередньо від берега.

"Слід пам’ятати, що надійний лише чистий, не запорошений снігом лід голубого чи білого кольору. Безпечна товщина льоду становить для одного пішохода 5-7 см, для групи людей - не менше 15 см, для масового катання на ковзанах 25 сантиметрів", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: