На Львівщині зареєстровано більше випадків кору, ніж в усьому Євросоюзі, – Микичак

1444326-1

Ситуація із захворюваністю на кір у Львівській області є сумною. Про це розповіла директорка  департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.

«Сумна ситуація з кором, м’яко кажучи. На Львівщині зареєстровано більше випадків кору, ніж в усьому Євросоюзі.  Як ви знаєте, анонсована «спецоперація» міністерством, і ми маємо з 11 по 18 лютого  провести додатковий обсяг вакцинації, в тимчасових пунктах, у школах дітям від 6 до 18 років. Ми хочемо ще до цієї «спецоперації» максимально охопити тих дітей, які не вакциновані. Вкрай важливо, щоби батьки самі привели дітей на вакцинацію, дали поінформовану згоду, подивилися на цей флакон», – розповіла Ірина Микичак.

Вона запевнила, що вакцини виробництва Бельгії та США є якісними.

«Це справді дуже добрі вакцини. На вакцині є індикатор, якщо не дотриманий холодовий  ланцюжок, він не буде того кольору, який має бути. Тому, той хто не впевнений, що вакцинував дитину, забув – треба йти вакцинуватися. Ця вакцина не зашкодить, якщо зробити три ревакцинації.   Якщо хтось знає, що він домовився і йому дали довідку, але не вакцинували, тут  навіть нічого обговорювати, хто має тільки одну - теж потрібно, бо воно не буде працювати так, як потрібно. Тому не чекаючи, поки ми підемо по школах, треба піти в поліклініку. Дорослим теж потрібно, бо в старшому віці кір значно важче переноситься, ніж в дитячому. Наступного тижня будемо масово вакцинувати поліцейських, які самі до нас звернулися», – розповіла Ірина Микичак.

За її словами, протипоказів для вакцин майже немає.

«Єдиний протипоказ – анафілактична реакція, алергія на курячий білок. Це справді загроза, а все інше – вигадки», – запевнила Ірина Микичак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: