Обласний центр екстреної медичної допомоги працює напівлегально, – Микичак

dc35cc4e583b64d582f7f444badb96ffe605073f

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф досі не отримав ліцензії на право ведення медичної практики.

Про це розповіла директорка департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.

За її словами, після того, як керівник Центру Володимир Похмурський написав заяву на звільнення, департамент очікує, що управління комунального майна Львівської облради, оголосить конкурс на цю посаду.

«Є багато питань, які не вдалося вирішити в період керівництва генеральним директором. Насамперед, це ліцензія на право ведення медичної практики, - деталізує Микичак. - Без ліцензії заклад працювати не може. Тому насправді він практично працює напівлегально, якщо відверто говорити. Один з нюансів, який разюче впливає на роботу, і був такою грубою крапкою, є те, що станом на сьогодні Центр не підписав угоди з нашими обласними закладами на організацію надання консультативної допомоги, це коли лікарі виїжджають в райони консультувати важких пацієнтів, з якими на місці не можуть дати собі раду. Це постраждалі у ДТП, загроза для життя вагітних жінок, породіль, новонароджених. Цю роботу треба оплачувати і її оплачує центр. Мусить бути угода між установами, щоб формалізувати фінансові стосунки. Станом на 14 січня ці угоди не були підписані. Машини в нас 3 місяці реєструвалися, які куплені за кошти обласного бюджету.

Всі речі, які відбувалися в Центрі впродовж останніх років, відбувалися під значним примусом з боку департаменту, і ЛОДА. І я, і мій заступник і на сервіси їздили і на ремонті бази, багато нам не вдалося зробити, адже все таки ми там не працюємо. Не поданий штатний розпис на затвердження, тому не можуть ввести посади, є проблеми з введенням в експлуатацію диспетчерської, тобто є дуже багато роботи», - каже Ірина Микичак.

Наразі виконувачем обов’язків керівника Центру призначений Ярослав Пилипець.

«Він працює в службі екстреної допомоги з моменту створення Центру, а до того працював у львівській швидкій. З великим досвідом роботи під час надзвичайних подій, які відбувалися на території області, тобто досвідчена людина. Не факт, що він буде директором, бо все буде вирішувати конкурс і сесійна зала. Думаю, що найближчим часом управління майном оголосить конкурс», - розповіла Ірина Микичак.

За її словами, претенденти на посаду не обов’язково мають бути фахівцями у галузі екстреної медицини.

«Не важливо, чи вони розуміються в процесі надання медичної допомоги на виклику, але важливо, щоб це були люди динамічні, які б вміли швидко приймати рішення, згуртувати колектив, який зараз вже розділений навіть не на дві, а на більше частин. Найбільша проблема  розділу колективу те, що є львівські і не львівські. Мається на увазі львівські станції і обласний Центр. Вони, на жаль, не зуміли між собою порозумітися, бо почали меблі совати, кабінети ділити. Потрібна людина рішуча, тверда, вперта, з незамиленим поглядом на роботу цієї служби, яка зможе переконати колектив, що він має дуже складне завдання і треба відкинути всі свої амбіції, якісь некомфортні речі, жалі і образи, кому що не подобається в якому кабінеті, а просто працювати на всю службу», - каже Ірина Микичак.

Нагадаємо,  Львівська обласна рада призначила Володимира Похмурського генеральним директором Центру у січні 2017 року в результаті повторного конкурсу, на якому він був єдиним претендентом. Напередодні поширювалася інформація, що його кандидатуру підтримує голова ЛОДА Олег Синютка.  Втім, під час звіту в облраді за рік діяльності, у січні 2018 року, незадоволення роботою Похмурського висловили як депутати, так і директорка департаменту охорони здоров’я. Як заявила тоді Ірина Микичак, Похмурський «не виправдав сподівань».  10 січня 2019 року він написав заяву на звільнення за згодою сторін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: