Уряд може змінити систему монетизації субсидій та частково виплачувати їх готівкою

reva8_id7836_650x410_1_650x410

Кабінет міністрів України планує змінити порядок видачі монетизованих субсидій (тобто субсидій, що виплачуються у грошовій формі).

Зокрема, пропонують запровадити одразу дві формимонетизації субсидій, які діятимуть паралельно. Про це РБК-Україна повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева

Він зазначив, що таке рішення вирішили ухвалити під час наради за участю президента України, а також Нафтогазу, Укрпошти та інших зацікавлених сторін.

«Ухвалили політичне рішення про те, щоб тих людей, яким субсидію призначили з жовтня, перевести на готівкові розрахунки субсидіями з березня Це робиться для того, щоб до травня розуміти, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм субсидій ми запустили з 1 січня, тепер напрацьовуємо готівковий», — повідомив Рева.

Відтак, в уряді пропонують, щоб з березня до травня в Україні діяло паралельно дві моделі монетизації субсидій: затверджена раніше, відповідно до якої кошти за субсидіями надходитимуть на рахунок в Ощадбанку, проте споживачі не зможуть ними скористатися, та нова, в межах якої субсидії виплачуватимуть безпосередньо споживачам.

«Сьогодні у нас 4 мільйони отримувачів субсидій, середній розмір субсидії складає 1,5 тисячі гривень (в опалювальний сезон). Це 6 мільярдів гривень на місяць будемо видавати готівкою», — додав Рева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: