В Україні підписали закон про протидію булінгу

iStock_93301035_MEDIUM-579beb823df78c32768dc9eb
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 16 січня, президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що 16 січня закон “повернуто з підписом від Президента”.

Нагадаємо, що Верховна Рада 18 грудня 2018 року ухвалила закон щодо протидії булінгу, який передбачає накладення штрафів за цькування у закладах освіти.

"Законом визначено, що булінг (цькування) - це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що закон передбачає, що вчинення булінгу тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти (850 грн) до ста неоподатковуваних мінімумів (1700 грн) або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

А повторний інцидент протягом року після накладення адміністративного стягнення, закон встановив штраф від ста (1700 грн) до двохсот НМДГ (3400 грн) або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: