Водохреще на Львівщині: де і як правильно занурюватися в ополонку (інтерактивна карта)

IMG_4164-696x464

Вже цієї суботи львів'ян запрошують зануритися в ополонку на Йордана.

Поки що повного офіційного списку локацій не опубліковано, втім вже є кілька анонсів, які ми зібрали у зручну інтераткивну карту.

Також варто нагадати, що при зануренні в ополонку на Йордана треба дотримуватися основних правил безпеки. У Львівській міській раді нагадали, що купатись в ополонці лікарі не радять тим, у кого є хворі нирки, діабет, проблеми із тиском.

Важливо мати з собою зручний одяг, аби швидко роздягнутися та одягнутися після купання. Варто нагадати, що вживання алкоголю категорично заборонено. Перед тим, як залізти у воду, треба добре розігрітися: кілька хвилин бігу, сполоснути обличчя водою тощо. До ополонки необхідно підходити в зручному взутті, щоб запобігти втратам чутливості ніг. Краще використати черевики або вовняні шкарпетки для того, щоб дійти до ополонки. Можливе використання спеціальних гумових тапочок, які також захищають ноги від гострих предметів, та не дадуть Вам сковзати на льоду. Ідучи до ополонки, пам’ятайте, що доріжка може бути слизькою — ідіть повільно й уважно.

У воду варто залазити поступово (якщо повільно то задубієте, а зашвидкий темп може спричинити неприємності із тиском. Занурюватись найкраще по шию, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Ніколи не поринайте в ополонку вперед головою. Стрибки у воду й занурення у воду з головою не рекомендуються, тому що це збільшує втрату температури й може призвести до шоку від холоду. У воді варто бути не більше 30 секунд (щоб тричі сполоснутися, вам буде достатньо).  При виході з води не тримайтеся безпосередньо за металеві поручні, використовуйте сухий рушник. Коли вийдете з води треба добре розтерти шкіру, одягтися і відразу сховатися у тепло, випити гарячий чай ( алкоголь не зігріває, а лише може нашкодити).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: