СБУ затримала проросійську журналістку Бойко

1547588628-7669
Фото: Facebook

Служба безпеки України затримала львів'янку Олену Бойко, яку депортували з території РФ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Слідство у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України ведеться слідчим відділом УСБУ у Львівській області", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, журналістка пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання та публічно закликала до порушення територіальної цілісності України. Також Бойко неодноразово була гостем політичних ток-шоу, де під оплески аудиторії критикувала чинну владу України, зокрема президента країни Петра Порошенка, а також висловлювала підтримку так званим Донецькій і Луганській «народним республікам».
У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, у засобах масової інформації Бойко постійно закликала до зміни державного устрою України.

14 грудня 2018 року журналістку було оголошено у розшук, а 15 грудня Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання з метою її приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Нагадаємо, у середу, 16 січня, перебуваючи в нейтральній зоні між Україною і Росією, львів’янка Олена Бойко по телефону зробила заяву. Бойко зазначила, що її депортують в Україну в рамках домовленостей з українською стороною. Причиною депортації вона вважає продовження арешту затриманим українським морякам.

Слідчі дії тривають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: