В Україні заборонять тестування косметики на тваринах

Cosmetics test on rabbit animal, Scientist or pharmacist do research chemical ingredients test on animal in laboratory, Cruelty free and stop animal abuse concept.
veganfoodandliving.com

У МОЗ хочуть заборонити тестування косметики на тваринах а також вилучити з неї шкідливі інгредієнти.

Про це з посиланням на МОЗ повідомляє Еспресо.TV

Відтак, у МОЗ повідомляють, що завдяки новому регламенту, українці користуватимуться якісною та безпечною косметичною продукцією.

"Якщо сьогодні перелік заборонених до використання в косметичній продукції інгредієнтів становить 400, технічний регламент встановлює 1328, а також передбачає використання лише дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в Україні наразі немає офіційних методів альтернативного випробування косметики на безпеку. Відтак, пропонований документ передбачає інші шляхи тестування, аби не випробовувати її на тваринах.

"Очікується підвищення якості косметичної продукції, гармонізація технічного регулювання косметичної продукції в Україні з європейським законодавством, усунення юридичних, адміністративних і технічних бар’єрів в торгівлі з країнами Європейського Союзу", — додають у МОЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: