Які свята відзначають 17 січня (іменини, народні прикмети)

1514389020_tumblr_static

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 17 січня в Україні і світі.  

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 17 січня в Україні і світі.  

Свята та події 17 січня

День дитячих винаходів. Цей день присвячений всім юним винахідникам, без яких ми сьогодні не знали б, наприклад, що таке водні лижі, хутряні навушники, плавальні ласти і багато інших речей, які стали вже звичними для нас.

День святого Антоніо. Святий Антоніо вважається засновником відлюдницького чернецтва, він шанується в багатьох країнах, його часто називають Антонієм Великим. За прикладом святого Антоніо багато християн його часу почали вести аскетичне життя.

Іменини 17 січня

Цього дня іменини святкують: Андронік, Аристарх, Артем, Архип, Діонісій (Денис), Ераст, Ермій (Ерм), Євстафій (Стах, Стахій), Зіна, Зосим, Йосип, Карпо, Климент (Климентій), Кіндрат, Лука (Лукій, Лукіян), Марко (Маркіян), Микола, Никанор, Онисим, Павло, Панас (Опанас), Пилип, Прохор, Родіон, Сила (Силуан), Степан, Трохим, Тимофій, Феоктист

Народні прикмети

Люди вірили, що саме на Зосиму і Феокстиста, 17 січня, нечиста сила відходить у свої володіння і залишає світ живих, а тому, наостанок намагається якомога більше нашкодити іншим людям. Для того щоб уникнути злих чар, проводили численні обряди. Також у цей день передбачали погоду на найближчі місяці, користуючись прикметами.

Була широко поширена традиція 17 січня виганяти біса з села. Один із жителів села наряджався чортом, і його били, інсценуючи бійку. Потім на місці битви розводили багаття, і кожен намагався перестрибнути через нього, оскільки в цьому випадку, згідно з повір'ям, можна було заручитися підтримкою вищих сил, отримати щастя і здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: