З України намагалися незаконно вивезти до Йорданії 1600 щигликів

f4ecb4f-ptahy755

В аеропорту «Бориспіль» митники перехопили вантаж із 1600 птахів, яких планували незаконно вивезти до Йорданії.

Про це повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України.

Повідомляється, що до одного з підрозділів митного поста «Аеропорт «Бориспіль» звернувся для розміщення вантажу «живі птахи – щиглі» на склад тимчасового зберігання та для подальшого його митного оформлення громадянин Лівану. Іноземець подав довідку на бланку одного з громадських об’єднань, яке опікується охороною птахів та дрібних хатніх тварин, відповідно до якої загальна вартість птахів становить – 80 тисяч гривень.

Митники вирішили ретельно перевірити супровідні документи на вантаж і не помилилися. Згідно з відповіддю зазначеного громадського об’єднання, воно не є організацією, що вирощує, розводить чи продає будь-яких птахів. Статутом діяльності об’єднання передбачено винятково реєстрація птахів, які були виведені в неволі членами організації (заводчиками або розплідниками) за їх заявами. Крім того, у відповіді йшлося, що вказаний громадянин Лівану справді є членом цього об’єднання. Водночас зазначалося, що процедура отримання дозволу на вивезення живих птахів за межі митної території України Статутом об’єднання не передбачена.

Будь-яких додаткових документів на закупівлю живих декоративних птахів іноземець не надав.

Складено протокол про порушення митних правил. Птахів вилучено до винесення судом рішення у справі.

Птахи передані до одного з профільних обласних закладів на відповідальне зберігання (до кінноспортивного комплексу «Магнат»).

Тим часом активісти повідомляють, що птахи залишаються у тісних клітках, які опечатані. Частина щигликів вже загинула.

«Птахи на даний момент знаходяться на перетримці в кінному клубі «Магнат». Вони в жахливих транспортувальних ящиках! Частина птахів вже загинула! Але там є живі, ослаблені, ті, кого ще можна врятувати! На даний момент через решітку їх попоїли і насипали їжі. Але ящики відкрити не можливо, бо вони опечатані! Птахи там просто гинуть! Потрібен максимальний розголос, підключення ЗМІ, щоб домогтися дозволу відкриття клітин. Тоді буде можливість оглянути птахів – диких і сильних випустити відразу на волю, ослаблених взяти на реабілітацію! Ми завтра будемо там рано вранці. Потрібні корми для щиглів. І розголос! Максимальний! Інакше ті птахи, які ще живі - просто помруть в цих клітинах!!!», – написала Гелена Будзінська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: