«Львівелектротранс» програв суд громадським активістам

IMG_1720-696x464 (1)

Суд відмовив ЛКП «Львівелектротранс» скасувати лист-вимогу про надання публічної інформації Уповноваженому з прав людини.

Мова йде про надання інформації про перераховані «Львівелектротрансу» кошти і передане підприємству майно від Львівської міської ради за роки існування ЛКП «Львівелектротранс».

Як інформують у громадській організації «За Якісний Транспорт», 28 грудня 2018 року Львівський окружний адміністративний суд вирішив відмовити у задоволенні позовних вимог ЛКП «Львівелектротранс» до відповідального за організацію регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, за участі третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача організації «Молодіжний інформаційно-консалтинговий Центр «За якісний транспорт» про визнання протиправними дій, зобов’язання утриматись від вчинення дій, визнання протиправною та скасування вимоги повністю.

Нагадаємо, екс-керівник ГО «За Якісний Транспорт» Святослав Товстига подав запит на доступ до публічної інформації, аби дізнатися, скільки коштів та майна з оціночною вартістю було передано комунальному підприємству від ЛМР за 2001-2018 роки.

«Ми звернулись до уповноваженого із прав людини, щоб були вжиті заходи щодо притягнення посадових осіб до відповідальності і вчинення дій передбачені чинним законодавством, щоб наші організації була надана запитувана інформація. Омбудсмен наше прохання підтримав», - повідомляли у ГО «За Якісний Транспорт».

Натомість, ЛКП «Львівелектротранс» не надав пояснення уповноваженому із прав людини і запитувану інформацію, а подав в суд і вимагав в Офісу омбудсмена скасувати лист-вимогу про надання публічної інформації та утриматися від складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: