На Прикарпатті місцеві жителі знайшли унікальні документи УПА (відео)

158088

Серед давніх артефактів виявлено унікальний шарж головнокомандувача, імовірно, виконаний чорнилом. 

Троє місцевих жителів у Івано-Франківській області, біля міста Рогатин, знайшли в землі бідон з документами УПА, серед яких виявили, зокрема, шарж на головнокомандувача УПА Романа Шухевича, повідомила прес-служба Рогатинської міської ради.

«17 січня генеральний директор Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" Руслан Забілий відвідав Рогатин з важливою місією – прийняти історичні матеріали, знайдені трьома рогатинцями в лісі між селами Руда та Воронів», – йдеться в тексті повідомлення.

Володимир Дзера, Василь і Тарас Веркальці зізнаються, що натрапили на них випадково і дуже здивувалися, побачивши унікальну річ, яка може доповнити нашу історію новими цінними фактами.

Попередній огляд знайденого дає підстави стверджувати, що матеріали містять дані про діяльність УПА на теренах Львівської, Тернопільської областей та Закерзоння. Можна припустити, що вони були передані для головнокомандувача Романа Шухевича, який довгий час перебував на Рогатинщині.

Серед давніх артефактів виявлено унікальний шарж головнокомандувача, ймовірно, виконаний чорнилом, крім того, низку документів радянського зразка, трофеї, до прикладу – плакат чеською мовою, також звіти й протоколи служби безпеки, а ще – фінансову звітність та касову документацію.

За інформацією прес-служби, знайдений бідон був закопаний у землі на глибині 15-20 см.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: