У Львові громада міста придбала житло для дітей-сиріт (фото)

IMG_8448

Сьогодні 9 дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали квартири у Львові.

Сертифікати та ключі діти отримали у кабінеті міського голови. Загальна площа дев'яти помешкань (8 однокімнатних квартир на 1 двокімнатна) - майже 360 кв м. Місто придбало їх у новобудовах за 5,7 мільйона гривень сукупно. Це кошти як міського бюджету, так і фізичних осіб. Два помешкання придбали у співфінансуванні зі Львівською ОДА.

«Програма в нас діє з 2015 року, - розповів Андрій Садовий. - По програмі 70% коштів дає місто і 30% коштів дають опікуни. Сьогодні ми вручили ордери дев’ятьом дітям-сиротам. Мета міста – аби всі діти виховувалися у сім’ях, а коли вони вже мають повноліття, аби мали повноцінні квартири. Ми регулярно фінансуємо відкриття будинків сімейного типу і в нас лишилося тільки 7% дітей, які ще не мають сімей.

Цього року ми будемо відкривати великий будинок для тимчасового проживання цих дітей, поки вони будуть ставати на ноги. Тому що ніхто, крім громади міста, тій дитині не допоможе, це є священний обов’язок громади».

На початок цього року лише у Львові у списку на позачергове отримання житла перебувають 213 осіб. В рамках цільової програми квартири у Львові у 2016 році отримали 9 квартир, в 2017му - 3 квартири.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: