У Львові розшукують підлітків, які виклали в інтернет відео жорстокого поводження з кошеням

rozshuk-police
Фото ілюстративне

Львівські групи у соцмережах сколихнуло відео, як підлітки викинули з вікна багатоповерхівки кошеня.

Сьогодні вранці в мережі опублікували відео, на якому принаймні двоє підлітків викидають з вікна під'їзду багатоповерхівки невелике кошеня. Відео у мережі опублікували самі підлітки. Користувачів обурили такі дії, люди почали координуватися, аби встановити цих осіб та місце, де було зняте відео.

Як вдалося вияснити журналістам, поліція в курсі цієї ситуації, втім, станом на зараз заяви щодо вчинення правопорушення не зареєстровано. Як розповів речник патрульної поліції Мар'ян Шпитак, патрульні не можуть самі порушити провадження через наявність відеозапису, це компетенція ГУ Нацполіції. Він повідомив, що до нього звертаються зоозахисники та небайдужі із бажанням написати заяву про злочин. На його думку, відео, де зафіксований факт жорстокого поводження та обличчя осіб, що його вчиняють, цілком може слугувати доказом під час слідства.

Зараз юнаків, які записали жорстоке відео, розшукують небайдужі мешканці. За відкритими джерелами вже встановили імена та адреси проживання імовірних учасників інциденту. Судячи з цієї інформації, відео відзняте у Шевченківському районі Львова, правоохоронці обіцяють розслідувати ситуацію.

Нагадаємо, в Україні жорстоке поводження із тваринами включене зокрема до Кримінального Кодексу. Крім того, у серпні 2017 року набув чинності закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин). Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається як "знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі". У разі колективних знущань, повторного випадку знущання передбачений штраф від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини - обмеження позбавлення волі строком 3-5 років. Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: