У Чорне море зайшов американський бойовий корабель

50110103_1876858975759306_1828732525573308416_n
Фото: Facebook Валерій Чалий

Військово-морські сили США продовжують слідкувати за стабільністю у Чорному морі – тепер туди прямує американський есмінець USS Donald Cook. Він також має слідкувати за безпекою в регіоні.

Про це повідомила прес-служба командування 6-го флоту ВМС США, пише Радіо Свобода.

«ВМС США продовжують надавати підтримку нашим союзникам і партнерам у загальних регіональних інтересах для забезпечення стабільності на морі. Наш візит продемонструє взаємодію ВМС у досягненні загальних цілей безпеки в цьому регіоні », - зазначив командир есмінця Метью Пауел.

Про те, що корабель прямує в Чорне море, повідомив і посол України в США Валерій Чалий.

"Гарна новина: ракетний есмінець Атлантичного флоту США типу "Арлі Берк" Дональд Кук (USS Donald Cook (DDG-75)) проходить Чорноморські протоки на шляху до Чорного моря. Не завадить", - зазначив він.

У той же час, в Національному центрі управління обороною Російської Федерації заявили, що відстежують перебування в Чорному морі есмінця США "Дональд Кук", пише Українська правда.

"Сили Чорноморського флоту приступили до спостереження за американським есмінцем керованої ракетної зброї військово-морських сил США "Дональд Кук" відразу після його входження в акваторію Чорного моря", - йдеться в повідомленні центру.

"До безпосереднього спостереження за діями американського військового корабля приступив сторожовий корабель Чорноморського флоту "Пытливый". Крім цього, протягом всього перебування есмінця "Дональд Кук" у зоні відповідальності Чорноморського флоту, за ним буде вестися спостереження за допомогою електронних та технічних засобів флоту", - заявили російські військові.

За даними Національного центру управління обороною РФ, ескадрений міноносець "Дональд Кук" зайшов в акваторію Чорного моря напередодні о 19:50.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: