Ймовірного організатора вбивства Гандзюк оголосили у розшук

1037335

Служба безпеки України оголосила в розшук підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка).

Інформацію про розшук опублікували на сайті Міністерства внутрішніх справ у розділі осіб, які переховуються від органів досудового розслідування, передає УП.

Зазначається, що Левін зник від правоохоронців 19 серпня 2018 року.

На затримання підозрюваного в організації вбивства Гандзюк є відповідний дозвіл суду.

Зокрема Левіну інкримінують здійснення злочину передбаченого ч. 2 п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ст. 115 (організація вбивства, здійсненого з особливою жорстокістю, з корисливими мотивами, групою осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 3 грудня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що замовники, організатори та виконавці вбивства Катерини Гандзюк встановлені.

4 грудня правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк громадянину на прізвище Левін.

Левін раніше вже був засуджений разом з батьком, його батько отримав довічний термін, а син – 15 років. Його звинуватили в організації убивств та розбійних нападів на водіїв у Херсонській області.

Загальна кількість доведених убивств – 15 чоловік.

За версією слідства, саме Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк і виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі.

Нардеп Мустафа Найєм повідомив, що підозрюваний Олексій Левін (справжнє прізвище – Москаленко) є помічником депутата Херсонської облради Миколи Ставицького і зараз перебуває в Домінікані.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками.

4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні після багатьох операцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: