У Львові поліція відкрила кримінальне провадження через жорстоке поводження з тваринами

kot
Фото ілюстративне.

Студенти одного з львівських училищ – хлопці 15 і 16 років – викинули з верхнього вікна дев'ятиповерхівки маленьке кошеня і зняли це на відео.

По це пише Сегодня.

Вчинок підняв на вуха все місто, самі зловмисники нарвалися на тисячі обурених коментарів і заяву зоозахисників у поліцію.

«Я не знала, чи знайдемо кота, чи зможемо довести наслідки, тому я написала заяву за ст. 300 - ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ жорстокості або насильства», – розповіла зоозахисниця Андріана Байло.

Поліції вдалося поговорити тільки з одним з підлітків - тим, який знімав відео на телефон.

«Хлопець свій вчинок визнав, щиро каявся. Сказав, що не очікував, до останнього не вірив, що друг викине кота з вікна. З другим хлопцем не вдалося поспілкуватися, оскільки на свята він поїхав до своєї сім'ї в один з районів Львівської області. Після його повернення до Львова з підлітком буде проведена відповідна робота», – уточнила старший інспектор ювенальної превенції Шевченківського відділення поліції Львова Ольга Ковальчук.

Хлопці живуть на сусідній вулиці від багатоповерхівки, звідки викинули кота. Вікна оператора жорстокого відео розбиті.

У мережі також з'явилася відеовибачення оператора.

«Хочу в першу чергу перед усіма вибачитися, я дійсно каюсь за свій вчинок і мені дійсно дуже соромно, вибачте», - сказав він.

Кішку, яка піддалася жорстокості молодих людей, знайшли - вона жива і неушкоджена. У поліції вже відкрили кримінальне провадження. Хлопцям загрожує до трьох років обмеження волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: