У Запоріжжі лікарі заразились кором від пацієнта

4125910be7ebb78e5f6cbd6a2ec6c20f94f6cd7c
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

У Запоріжжі у поліклінічному відділенні багатопрофільної лікарні "Віта-Центр" зареєстровано 4 випадки кору серед працівників лікарні.

Про це повідомляє прес-служба ДУ "Запорізькій обласний лабораторний центр МОЗ України".

"Зареєстровано 4 випадки кору серед працівників лікарні. Всі захворілі віком від 30 до 49 років, із них 3 не мають даних про щеплення проти кору, 1 - щеплений за віком. Захворювання зареєстровані в період з 10.01.2019 по 19.01.2019 року", - йдеться у повідомленні.

У лікарні повідомляють, що джерелом інфекції став пацієнт закладу, який відвідував поліклініку знаходячись в інкубаційному періоді, коли симптомів на кір ще не мав, але був небезпечним для оточуючих.

"Стан перебігу хвороби у двох людей легкий (в т.ч. 1 щеплений проти кору), 2 – середньої тяжкості. На даний час отримують стаціонарне лікування в обласній інфекційній лікарні 2 хворих, ще 2 - лікуються вдома", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у лікарні проводяться протиепідемічні заходи, також встановлений меднагляд за всіма працівниками поліклінічного відділення, планується проведення щеплень проти кору особам із низьким імунітетом до кору, що буде визначено після отримання результатів лабораторного обстеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: