У Львові експериментують з новою технологією ямкового ремонту доріг. Гарантія якості – 1 місяць (фото)

IMG_9086
Ямковий ремонт у Шевченківському районі

У Львові в якості експерименту випробовують технологію екстреного ямкового ремонту вулиць.

Про це розповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Львівської міської ради Сергій Бабак.

Технологія називається «холодний асфальт» і дозволяє ненадовго залатати ями на дорогах. За технологією, холодний асфальт можна класти при температурі до -25 градусів. Завдяки ній по всіх районах Львова планується відремонтувати аварійні ділянки доріг.

«Ямковий ремонт, як і ремонт покриття, треба робити коли дорожнє покриття прогріється до +5градусів. І тоді це дає гарантію якості ямкового ремонту, - розповів Сергій Бабак. – Але є поняття аварійного ямкового ремонту, яке ми зараз і застосовуємо тому що ми чекали дуже довго: грудень і перша половина січня були дуже вологі, були перепади температур, то сніг, то дощ. Цей тиждень обіцяє стабільну температуру -5-7 і ми будемо робити аварійні ділянки в першу чергу. Ми будемо пробувати різні технології, головне – якісно в цій ситуації підготувати ділянку. Хочу попередити, що це – тимчасове рішення, тримаються такі ремонти до місяця. Нам треба у таких умовах витримати дороги і тоді буде капітальний ремонт».

Чиновник додав, що у першу чергу планують залатати ділянки, розташовані на перехрестях та біля зупинок громадського транспорту. За його словами, міська рада збирається експериментували із різними видами ремонтів доріг у місті, вже є кілька технологічних пропозицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: