У Львові триває виставка трипільських пам'яток

pal_6142_resized

З нагоди 125-річчя з часу відкриття археологами Трипільської культури у Львівському історичному музеї експонується виставка "Трипілля без меж і кордонів".

З нагоди 125-річчя з часу відкриття археологами Трипільської культури у Львівському історичному музеї експонується виставка "Трипілля без меж і кордонів".

Про це повідомляє Prostir.museum.

"Колекція пам'яток трипільської культури у фондах Львівського історичного музею нараховує понад 6 тисяч предметів, чільне місце серед яких посідають пам'ятки із західних областей України. На виставці репрезентовано понад 100 експонатів. Відвідувачів здивує майстерно розписана трипільська кераміка, антропоморфна та зооморфна пластика, знаряддя праці. Серед них - реліквії: ритуальні хлібець і посудина у вигляді упряжі волів із Кошилівців; тринокль - символ сім'ї із Незвиська; "Мадонна" із Сушківки; мідні сокири із Чернівецької області", - йдеться у повідомленні.

На виставці представлені такі артефакти, як вишивка, керамічний посуд, писанки різного часу. Доповнює виставку колекція родинного оберегу українців - ляльок-мотанок роботи народної майстрині Марії Заблоцької, яка у рамках відкриття проведе майстер-клас виготовлення ляльок.

Виставка експонується у приміщенні Львівського історичного музею (відділ "Музей історії України") на пл. Ринок 24, виставкова зала, ІV поверх.

Додамо, що авторами виставки є Оксана Куценяк та Емілія Зарубій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: