Компанія, яка купила очисні споруди і не виконала умов угоди, має відшкодувати збитки

ochisni-sporudi

Львівська прокуратура №1 відсудила у підприємства, яке у Фонду Держмайна купило очисні споруди на вулиці Персенківка,19 у Львові, понад 345 тисяч гривень на користь держави.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

«Минулоріч, 31 травня, керівником Львівської місцевої прокуратури №1 пред’явлено позов до господарського суду Львівської області в інтересах держави про стягнення збитків завданих державі внаслідок невиконання умов договору купівлі-продажу об’єкта незавершеного будівництва, а саме: очисних споруд вул. Персенківка, 19 у Львові», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до умов цього договору покупець зобов’язувався завершити будівництво об’єкта без збереження первісного призначення та ввести його у експлуатацію до 23 вересня 2015 року.

Проте, коли продавець, тобто Регіональне відділення Фонду держмайна 24 вересня 2015 року провело перевірку, то виявив невиконання обумовленого. Порушення зафіксували в акті перевірки.

Так, рішенням господарського суду Львівської області від 22 березня 2016 року згаданий договір розірвано.

Окрім цього, зазначимо, що за наслідками проведеної інвентаризації, проведено незалежне оцінювання відсутнього обладнання, яке було передано ТзОВ, згідно з договором купівлі-продажу.

Суму завданих збитків оцінили у 345 276 гривень.

Рішенням господарського суду Львівської області позов Львівської місцевої прокуратури №1 задоволено повністю, а відтак, з львівського підприємства на користь держави стягнуто зазначену суму.

Додамо, що йдеться про ТОВ «Габен».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: