У Львові розповіли, коли запрацює Антикорупційний суд

51227996_2258382034173518_1541493762880962560_o

Перші судді Антикорупційного суду мають бути призначені вже у березні.

Про це під прес-конференції у Львові розповів керівник антикорупційної програми Світового банку в Україні Давід Бернштейн, передає кореспондент Дивись.info.

«Цей процес має закінчитись до виборів, тобто перші 35 суддів будуть обрані вже у березні та призначені діючим президентом. Також мені відомо, що паралельно у Києві працюють над тим, щоби підготувати приміщення для розміщення нового суду, а також над документацією, яка буде супроводжувати їхню роботу. Тому я впевнений, що перші справи суд розгляне ще до початку літа. Ми працюємо над тим, щоби обрані судді швидко вдосконалили свою кваліфікацію, тому готуємо разом з нашими партнерами для них багато тренінгів», – розповів Давід Бернштейн.

За словами керівника Львівського територіального управління НАБУ Тараса Лопушанського однією з причин невеликої кількості вироків у корупційних провадженнях є затягування розгляду справ у судах, де перерви у засіданнях можуть тривати кілька місяців.

«Антикорупційний суд буде розглядати лише ті провадження, які розслідували у НАБУ. І ситуації, коли між судовими засіданнями є і піврічні перерви більше, не буде», - пояснив Тарас Лопушанський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: