У Львові судитимуть колишнє керівництво компанії за привласнення 5 мільйонів гривень

97ed70dad7a719bd0b0640360191016d

У Львові правоохоронці припинили діяльність організованого злочинного угруповання, причетного до заволодіння коштами Аграрного фонду України.

Про це повідомили в ГУ НП у Львівській області.

До злочинного угруповання входили директор, комерційний директор та заступник директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю.

Як встановили правоохоронці, упродовж 2016 року посадовці, зловживаючи службовим становищем та всупереч умовам договору купівлі-продажу, укладеним із ПАТ «Аграрний фонд» (засновником та власником 100% статутного фонду якого є Кабінет Міністрів України), заволоділи грошовими коштами вказаного підприємства на майже п’ять мільйонів гривень. Кошти, які зловмисники отримали як передоплату за поставку зерна пшениці ІІ класу, вони у подальшому перевели в готівку та привласнили.

Для прикриття своїх неправомірних дій учасники злочинного угруповання, ухилившись від виконання договірних зобов’язань, відчужили свої частки у статутному фонді, вийшовши із складу засновників товариства та, сфальшувавши документи, змінили назву і адресу реєстрації підприємства у Донецькій області.

Зловмисникам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

22 січня досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено та обвинувальний акт скеровано на розгляд районного суду Львова.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: